CarFluids  

Rodenrijseweg 93
2651 BN Berkel en RodenrijsU kunt ons bereiken op 010 511 1575

         
 
APK
 
         
     
         
 

Wat is een APK-keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in heel Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en het beschermen van het milieu. In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet. In deze regelgeving staat dat u uw personenauto, of bedrijfsauto die - beladen - niet zwaarder mag zijn dan 3.500 kg, jaarlijks (mits hij drie jaar of ouder is) moet laten keuren. Omdat de APK een moment- opname is, geeft het u geen garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw auto blijft dus belangrijk.
CarFluids BV beschikt over een zeer brede technische kennis en zijn zodoende ook in staat om elk type auto te keuren en te onderhouden. Voor uw onderhoud of keuringen bent u bij ons aan het beste adres.

Wanneer moet uw auto gekeurd worden

De op uw kentekenbewijs staande zogenaamde 'datum van eerste toelating' bepaalt de datum van de eerste keuring. Wanneer uw auto al een keer gekeurd is, dient deze binnen 1 jaar na deze keuring nog een keer gekeurd te worden. Wanneer de auto niet (of niet tijdig) is gekeurd, kunt u een bekeuring krijgen.

Controleer hier wanneer uw auto gekeurd moet worden: https://ovi.rdw.nl/

Het keuringsrapport

Zowel bij een goedkeuring als bij een afkeuring van de auto, ontvangt u van ons een keuringsrapport. Het bij een goedgekeurde auto afgegeven rapport moet altijd in de auto aanwezig zijn (de politie kan er om vragen). Sinds 1 maart 2000 moeten op het keurings- rapport niet alleen de reparatie- en afkeurpunten worden aangegeven, maar ook advies- punten. Wij zetten de geconstateerde gebreken die nog niet tot afkeur van uw auto leiden, maar wel binnen afzienbare tijd vervangen of gerepareerd moeten worden, op het keuringsrapport.

 

Afspraak maken

Dat kan online. Vul eenvoudig het
afsprakenformulier in.

 Maak een afspraak
 
     
 

Controlepunten

Bij de APK let onze keurmeester onder
andere op de volgende onderdelen:

 • Verkeersveiligheid
  Remmen
  Wielophanging
  Schokdempers
  Banden
  Stuurinrichting
  Verlichting
  Carrosserie

 • Milieu
  Uitlaatgassen
  Roetmeting (dieselmotoren)
  Viergasmeting (benzinemotoren)

 • Algemeen
  Kentekenbewijs deel I
  Voertuigidentificatienummer
  Gebruikte brandstof

 
         
  Erkend RDW CarFluids Facebook

Algemene voorwaarden downloaden
  ¬© CarFluids 2012 - Site: Purple Tree Design